Zo ga je niet om met ondergrondse afvalcontainers

Afgelopen tijd waren er twee incidenten met ondergrondse afvalcontainers in Nederland. Zo belanden er een bestuurder na een aanrijding op de container en een andere man raakte bekneld in de container.

Auto belandt op container

Na een botsing in Schiedam, belandde een auto op een rijtje afvalcontainers. De auto botste op een scootmobiel en de auto reed vervolgens tegen de afvalcontainer aan. De metalen bak van de afvalcontainer kantelde door het gewicht van de auto, waardoor de auto tot stilstand op de container kwam. 

Man raakt bekneld in de container

In Amsterdam had een man zijn sleutels in een ondergrondse afvalcontainer laten vallen. Zijn buurman probeerde hem te helpen, maar raakte daarbij bekneld in de container. De brandweer en ambulance moeten erbij worden geroepen. De brandweer heeft de container open geknipt, waarna de man bevrijdt kon worden. De afvalcontainer is volledig vernield en moet vervangen worden.

Dit is niet hoe er met ondergrondse afvalcontainers mag worden omgegaan. Iedere container bevat de nodige beveiliging dat mensen beschermd tegen het vastzitten in de container of andere ongelukken. Helaas gaat niet iedereen goed om met de containers, waardoor het weleens mis gaat.

Terug naar overzicht
Zo ga je niet om met ondergrondse afvalcontainers